Altijd maatwerk
Wij meten en monteren
Meer dan 10 jaar ervaring

Zelf je deur aflakken

met de volgende stappen

Verfspullen
Zorg dat je de nodige verfspullen in huis hebt, van de aflakverf tot aan de kwasten, kit en tape aan toe. Wij hebben even een lijstje voor je gemaakt met verfspullen die handig zijn om in huis te hebben.
Voorbereiding
Draag kleding die vies mag worden en zorg voor voldoende werkruimte.
Afplakken
Je gaat als eerste het kozijn aflakken dus plak de aanliggende wanden af met afplaktape. Vervolgens plak je bij de deur de deurgreep (stang of deurkruk) en het glas af. Word het kozijn een andere kleur wordt dan de deur? Lak dan eerst je kozijn volledig af voordat je aan de deur begint.
Schuren en afstoffen
De volgende stap is het opschuren van het kozijn en de deur. Gebruik hiervoor het schuurpapier en schuur het licht op. Haal vervolgens met een droge doek het stof van de deur en het kozijn.
Verwijder vervolgens de tochtkaders uit het kozijn.
In het kozijn zijn er rubbers geplaatst die zorgen voor tocht en geluidsreductie.Deze rubbers, ook wel tochtkaders, kan je eenvoudig uit het kozijn halen zodat je er niet overheen verft. Aan het einde plaats je deze uiteraard weer terug.
Aflakken
Giet de verf in het bakje. Je begint eerst met het aflakken van het kozijn. Hierbij strijk je met de kwast voor en later ga je eroverheen met de roller. Voor de deur kan je het beste de roller gebruiken. De kwast is wel handig om de roedes mee te verven. Één laag verf is al voldoende voor een strakke afwerking.
Drogen
Als de deur en het kozijn volledig gelakt zijn, laat je het dan een aantal uren drogen.
Je deur is afgelakt. Tadaa! 🎉
Nu kan je optimaal genieten van je plafondhoge deur met kozijn.

 

Ontdek onze

recente projecten

Bekijk projecten